Prosinečki ponovo na mukama: Hajrović upitan, otpada Kjosevski ili Pirić

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki, u ponedjeljak će objaviti popis igrača za predstojeće utakmice. Nekoliko dana uoči objavljivanje spiska, Prosinečki se našao u novim mukama. Naime, krilnog nogometaša Dinama i povremenog bh. reprezentatica Izeta Hajrovića zadesio je peh uoči okršaja protiv Hajduka.

Hajrović ima blagih fizičkih problema i upitan je za sutrašnji derbi sa Hajdukom,  a to je potvrdio i njegov trener Nenad Bjelica. 
 
- Čekat ćemo posljednji trenutak da vidimo ko će igrati. Problema imaju Leovac i Hajrović, vidjet ćemo što će biti s njima. Na put sam vodio 20 igrača -  kazao je Bjelica pred polazak u Split. 

Očekuje se da će Prosinečki za naredne mečeve pozvati Asmira Begovića i da će mu se on odazvati. Ukoliko se to desi, Ibrahim Šehić će biti drugi izbor.

Međutim, ono što je dilema jeste ko će biti treći izbor kada su u pitanju golmani. Kenan Pirić ili Vedran Kjosevski.  U prednosti je Pirić, koji je duže vrijeme među "Zmajevima". Ipak, ne treba zaboraviti da je Pirić u Mariboru rezerva, dok je Kjosevski standardan u timu Željezničara. 
 
Podsjetimo, "Zmajevi" će 11. oktobra u turskom Rizeu odigrati prijateljsku utakmicu s Turskom, a četiri dana kasnije očekuje ih dvoboj na Grbavici protiv Sjeverne Irske u okviru Lige nacija.