Prosinečki u Kayserispor doveo i fudbalera Dinama

Doskorašnji selektor BiH Robert Prosinečki žurno traži pojačanja za Kayserispor.

 

Prosinečki je poslije epizode u BiH preuzeo 'fenjeraša' turskog prvenstva, a u Kayseri je na njegovu inicijativu stiglo već nekoliko novih imena koja bi trebala biti od velike pomoći u nastavku sezone,prenosi sportsport.ba.

Došli su, između ostalog, bh. fudbaleri Muris Mešanović i Zoran Kvržić, a sljedeće pojačanje je iz - Dinama. Mediji u susjedstvu pišu kako su 'Modri' prodali Kayserisporu 27-godišnjeg Marija Šituma koji ove sezone nije imao pretjerano važnu ulogu u Dinamovoj svlačionici.

Šitum je u Dinamu igrao na čak četiri pozicije, desnom i lijevom beku i desnom i lijevom krilu, a Nenad Bjelica ga je izuzetno cijenio baš zbog njegove mogućnosti prilagodbe i spremnosti da uskoči kada god to klub i trener od njega zatraže.

Detalji transfera su zasad nepoznati, a sumnja se u simboličnu odštetu kojom je hrvatski prvak zapravo izašao u susret igraču koji je ujedno i ponikao na Maksimiru.

Kroz karijeru Šitum je pored Dinama još nastupao za Lech, Speziju i Lokomotivu. Ima i dva nastupa za A reprezentaciju Hrvatske.