Prosinečki: Zadovoljan sam igrom i borbenošću, igrači usvajaju ono što želim od njih

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki kazao je nakon meča protiv Senegala da je zadovoljan igrom i borbenošću koju su njegovi igrači pokazali u drugom prijateljskom susretu.

Podsjećamo, meč u francuskom Le Havreu završen je bez pobjednika, a konačni rezultat na kraju je glasio 0:0. Naš tim je imao nekoliko dobrih prilika, a tokom čitavog meča kroz posjed lopte koji popularni "Robi" traži od igrača pokušavali smo ugroziti gol Senegalaca.

Prosinečki je nakon meča kazao da igrači polako usvajaju ono što on traži od njih te je dodao da BiH ima igrače koji znaju da igraju.

"Mogu biti zadovoljan igrom i borbenošću. Napravili smo šest izmjena kako bi što više igrača dobilo minutažu. Imali smo i bolje prilike od Senegala i mogli smo i pobijediti. Polako se uhodavamo, uigravamo se. Igrači usvajaju ono što želim. Imamo igrače koji znaju da igraju i moramo biti zadovoljni načinom na koji smo odigrali večeras. Danas smo bolje igrali i izgledali sigurnije na terenu nego protiv Bugarske", rekao je Prosinečki za zvaničnu stranicu Nogometnog saveza BiH.

Ovo je bila druga zvanična utakmica za Prosinečkog na klupi Zmajeva, a nakon pobjede protiv Bugarske rezultatom 1:0, novi selektor nije doživio poraz ni u drugom meču.