Prosinečkom u posjetu dolaze majka i kćerke

Selektor našeg državnog tima Robert Prosinečki jučer nije izašao iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), kako se to špekuliralo početkom sedmice u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine.

- Prosinečki će u bolnici biti do ponedjeljka ili utorka. Više ćemo znati u ponedjeljak, nakon vizite – javlja naš izvor iz bolnice Koševo.

Bez posjeta

Tim povodom, ali i s obzirom na to da će naš državni tim sutra saznati protivnike u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020., jučer smo pokušali posjetiti selektora Prosinečkog, ali nam to nije pošlo za rukom.

- Posjete selektoru i dalje nisu dozvoljene - saznajemo u KCUS-u.

Prosinečki je prije devet dana uspješno operiran zbog problema s tankim crijevom, a u utorak je izašao iz intenzivne njege.

- Selektor nije raspoložen za bilo kakve izjave. Jednostavno, nije mu do toga, čak mu je isključen i mobitel... Nije se želio fotografirati niti davati bilo kakve izjave ni za službenu stranicu Saveza – navodi naš izvor iz KCUS-a.

S druge strane, kako „Dnevni avaz“ saznaje, selektora Prosinečkog danas i sutra u bolnici će posjetiti majka Emilija i kćerke Leonarda i Roberta. Od prvog dana hospitalizacije, uz Robija su bili njegova supruga Vlatka i brat Danijel.

Žrijeb u Dablinu

Delegacija Nogometnog saveza BiH - predsjednik Elvedin Begić, generalni sekretar Jasmin Baković, sekretar reprezentativnog stručnog štaba Darko Ljubojević i trener Gordan Ciprić, jučer je preko Minhena otputovala u Dablin, gdje će prisustvovati žrijebu kvalifikacionih grupa Evropskog prvenstva 2020.

Nema posebnih želja

Prvi strateg našeg državnog tima nema posebnih želja uoči sutrašnjeg žrijeba.

- Nema više lakih protivnika, nego samo manje teških. U tom drugom, trećem, ali i četvrtom šeširu, imaš i bolje i malo lošije ekipe i po renkingu, i po poznavanju tih selekcija. Volio bih da naša grupa ne bude ni prejaka ni slaba. Onako, umjerena – rekao je Prosinečki poslije nedavnog remija (0:0) u Beču, u posljednjoj utakmici Lige nacija – grupa B.