Prva žrtva famoznog klana u PSG-u: Možda je najbolji na svijetu, ali je osuđen da grije klupu

asd
Gianluigi Donnarumma je prelaskom iz Milana u PSG postao jedan od najplaćenijih svjetskih golmana sa godišnjom platom od 12 miliona eura.

Sjajni Italijan se pariškim Prinčevima pridružio kao najbolji igrač Evropskog prvenstva. Poslije sjajnih izdanja i osvajanja zlata s Azzurrima, ovog 22-godišnjaka vide kao najboljeg čuvara mreže na svijetu.

Ipak, iako utakmice prolaze Donnarumma još uvijek nije dobio priliku da brani za novi klub. Keylor Navas i dalje uživa maksimalno povjerenje Mauricija Pochettina i pitanje je kada će biti skinut s gola.

Igrala se 51. minuta susreta Reims - PSG. Navas je morao vaditi loptu iz mreže, ali ga je VAR spasio i poništio gol zbog ofsajda. Kamere su tom prilikom odmah tražile Donnarummu.

Italijanski golman je na licu nosio masku pa se njegove emocije nisu primjetile. Ipak, i pticama na grani je jasno da mu grijanje klupe baš ne odgovara te da zbog toga nije stigao u klub.

Pochettino je Argentinac, a čini se da se i on odlično uklopio u "latinoamerički" klan koji već godinama vodi svlačionicu u PSG-u. Na to su se ranije žalili Kylian Mbappe i Julian Draxler.

Iako se radi o francuskom klubu u svlačionici se najviše priča španskim jezikom, može se čuti i poneka riječ na francuskom jeziku s vemena na vrijeme.

U posljednjih desetak godina Argentinci i Urugvajci su dolazili jedan za drugi, a njima su se priklonili i Brazilci Neymar i Marquinhos i u trenucima kada su kamere isključene, oni su ti koji vode glavnu riječ u svlačionici.

Kostarikanac Navas je već nekoliko godina nedodirljiv među stativama, očigledno je da i da ga vođe famoznog klana simpatišu, ali se odlično razumije i sa Kimpembeom, Diallom i Kurzawaom.

Dakle, ukoliko želi na gol Donnarumma se što prije mora izboriti sa nekoliko neplaraniranih problema. Prvo da bude svjestan da ima žestoku konkurenciju, a nakon toga i da što prije savlada španski i francuski jezik kako bi se lakše uklopio u novu sredinu.