Prvi intervju s Lewandowskim po prelasku u Barcelonu: "Vrijeme je..."

lewandowski-barcelona

Robert Lewandowski prešao je u Barcelonu, a po dolasku u redove katalonskog velikana dao je i prvi interjvu za službenu televiziju kluba.

Poljski reprezentativac dugo je čekao da napusti Bayern, na kraju ga je klub prodao Barceloni, a on se već pridružio svom novom timu.

"Napokon sam ovdje i jako sam sretan što sam došao u Barcelonu. Posljednji dani bili su jako dugi, ali posao je napokon završen", kazao je Lewandowski za Barca TV danas, dodavši:

"Ja sam tip koji želi igrati i pobjeđivati, a sa Xavijem je to moguće. Vrijeme da se Barca vrati na pravi put. Ovdje sam da pomognem kkubu da se popne na vrh i osvoji naslove".

"Sada ću se fokusirati na novo poglavlje u svom životu, novi izazov, ali ja sam još uvijek ista osoba koja ne želi samo osvajati utakmice nego i naslove", dodao je bivši igrač Bayerna i najbolji stranac koji je ikada zaigrao u Bundesligi.

On se novim saigračima pridružio tokom priprema u Miamiju gdje će Barca odigrati četiri meča, a prvi na programu u noći sa 20. na 21. juli protiv domaće ekipe Inter Miamija. To bi ujedno mogao da bude i debi 33-godišnjaka u dresu Barcelone.

Potom Barcu čeka El Klasiko u okviru još jedne pripremne utakmice protiv Real Madrida sa 24. na 25. juli, a zatim i mečevi sa Juventusom (sa 26. na 27. juli) te New York Red Bullsima s 30. na 31. juli).

Lewandowski je s Barcelonom potpisao ugovor na tri godine uz opciju da isti produži na još godinu dana. Također, treba istaći da je Bayern od njegove prodaje inkasirao 45 miliona eura fiksno, te dodatnih pet miliona će dobiti kroz bonuse.

Koliko su oduševljeni što je Lewandowski potpisao za katalonski klub najbolje pokazuje izraz lica Miralema Pjanića koji nije skidao pogled s poljskog napadača, a to su navijači Barcelone odmah primijetili.