Prvo pojačanje Chelseaja u novoj eri bit će Hrvat!

.
Plavci dobili novog gazdu

 

Navijači Chelseaja mogu odahnuti. Primopredaja kluba je konačno okončana te u zapadnom Londonu počinje nova era. 

Roman Abramovich klupsko upravljanje prepušta Todd Boehly (46) koji je zajedno sa partnerima kupio Chelsea za 4.2 milijarde eura.

Sada u londonskom klubu opet mogu početi razmišljati o terenu i pripremiti se za narednu sezonu nakon što je riješeno i pitanje dobijanja licenci za takmičenje u Premiershipu i Ligi prvaka.

Plavci će sigurno doživjeti određene igračke promjene tokom ljetnog prijelaznog roka, a prvo pojačanje u novoj eri će prema svemu sudeći postati reprezentativac Hrvatske.

Antonio Rudiger i Andreas Christensen na kraju sezone odlaze kao slobodni igrači. Nijemac će u Real Madrid, a Danac prema svemu sudeći u Barcelonu.

 

Upravo iz tog razloga će se tražiti pojačnja u posljenjoj lniji, a prvi na listi želja je Joško Gvardiol koji igra odlično u RB Leipzigu.

 

 

Ovaj 20-godišnjak može odigrati odlično na poziciji lijevog štoper u formaciji sa tri igrača u posljednjoj liniji zbog čega je Thomas Tuchel i bacio pik na njega.

Navodno Plavci Gvardiola prate još otkako je otišao iz Dinama i skauti Chelseaja su išli na najmanje dvije utakmice kako bi se uvjerili u kvalitete ovog talentovanog defanzivca.

Gvardiol za kojeg bi RB Leipzig trebao dobiti oko 30 miliona eura se ove sezone učvrstio u startnoj postavi njemačkog bundesligaša sa 45 nastupa u svim takmičenjima uz dva gola i tri asistencije.