Prvo poluvrijeme derbija: Užas!

č
FK Sarajevo i FK Željezničar danas u Zenici igraju odgođeni meč 18. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Derbi u prvih 45 minuta nije donio apsolutno ništa.

Sarajevo i Željezničar veliki su gradski rivali. Uvijek se u duelu ovih ekipa očekuje da sve gori, ali ono što su u prvih 45 minuta prikazali igrači oba tima zaista je očajno.

Prvo poluvrijeme duela koji se igra bez navijača u Trening centru nije donijelo apsolutno ništa. Sarajevo je bilo to koje je nešto pokušavalo organizovati u fazi napada, no nije uspjelo napraviti puno toga. 

Uglavnom smo gledali isprekidanu igru bez puno ideje. Prilike su izostale i slobodno se može reći da je prvo poluvrijeme derbija bio pravi užas.

Ukupno tri šuta bila su prema golu u prvih 45 minuta. Dva je uputilo Sarajevo, jedan Željezničar, ali gosti nisu zagrijali rukavice jer im niko nije prijetio.

Nadamo se da će drugo poluvrijeme donijeti barem trunku uzbuđenja jer gore od onog što se vidjelo u prvih 45 minuta jednostanvo ne može.

Treneri Mirza Varešanović i Edis Mulalić odlučili su se izvesti ove sastave na današnjem meču.

FK Sarajevo: Šahinović, Jelić Balta, Mulalić, Čataković, Vrančić, Varešanović, Tomašević, Guliashvili, Šerbečić, Martinović, Ziljkić.

FK Željezničar: Muftić, Kosorić, Cocalić, Krpić, Mekić, Drljo, Hodžić, Santos, Beganović, Galić, Jašarević.

 

Podsjetimo, ovaj derbi se igra u Trening centru fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine u Zenici. Razlog je to što novi teren na stadionu 'Asim Ferhatović Hase' još uvijek nije spreman za korištenje.

Na tribinama nema ni navijača koji bi vrlo vjerovatno podigli moral fudbalerima jer ono što su pružili danas u Zenici je ravno fudbalskom amaterizmu.