Prvo su ga pljuvali, a sada mu se dive: Englezi imaju novi nadimak za Joška Gvardiola

.
Oduševio ih svojim igrama

 

Manchester City sinoć je na Etihadu pobijedio sa 4:1 ekipu Aston Ville u okviru 31. kola engleskog Premeirshipa, a ponovo je sjajan meč odigrao Joško Gvardiol. Nakon kritika na početku sezone Hrvat je sada pokazao zbog čega ga je City doveo, a navijači ovog kluba za njega imaju i novi nadimak.

Građani su prošlog ljeta izdvojili čak 90 miliona eura kako bi doveli Joška Gvardiola iz Leipziga, a na navijači takvim potezom nisu bili previše oduševljeni.

Gvardiolu je trebalo određeno vrijeme da se adaptira na novi tim, te je bio na početku sezone meta kritika javnosti. Mnogi su smatrali da je njegov transfer bio potpuni promašaj, no sada misle drugačije.

Hrvatski defanzivac u posljednje vrijeme igra u odličnoj formi, a briljirao je u prethodnim danima na mečevima protiv Arsenala i Aston Ville.

Ovaj 22-godišnjak je za vikend u derbiju protiv Arsenala proglašen za igrača utakmica, te je i sinoć pored nevjerovatnog Phila Fodena koji je zabio hat-trick bio najbolji pojedinac na utakmici protiv Aston Ville.

Nakon kritika koje je Gvardiol dobijao početkom sezone sada se situacija preokrenula jer je Hrvat pokazao svima o kakvom igraču se radi, te da je Manchester City njegovim transferom napravio pun pogodak.

 

U Engleskoj su oduševljeni igrama Gvardiola i hrvatskom reprezentativcu su zbog toga dali i novi nadimak.

Gvardiol je dobio nadimak "Rolls Royce odbrane" aludirajući na to da je vrhunski defanzivac i sve je više onih koji su počeli da koriste ovaj nadimak za hrvatskog defanzivca.

Ovaj 22-godišnjak u dosadašnjem dijelu sezone u dresu kluba s Etihada odigrao je 31 utakmicu u svim takmičenjima. Guardiola ga je koristio na mnogim pozicijama što je za Hrvata veliki plus jer se na svakoj od njih pokazao u odličnom svjetlu.

Inače, pored tri pogotka Fodena u listu strijelaca za ekipu Manchester Cityja sinoć ee upisao i Rodri, dok je jedini pogodak za Aston Villu postigoa Jhon Duran.

U Premiershipu nas čeka nevjerovatna borba za titulu. Arsenal je prvi sa 68 bodova, dok Liverpool i City imaju dva boda manje. No, treba istaći da Redsi imaju i utakmicu manje u odnosu na Topnike i Građane.