Prvo veliko pojačanje: Hazard je sve dogovorio s Realom, već bira vilu u Madridu

Prvi GALACTICO nove Realove ere je riješen. Stara Perezova i posebno Zidaneove želja dolazi iz Chelsea.

Realov fanzin Marca javlja da je sve dogovoreno u trokutu Chelsea - Real - Hazard i da je pitanje dana kada će jedan od najboljih nogometaša svijeta potpisati za novi klub. Ističe i da Belgijac uskoro dolazi u Madrid kako bi bolje upoznao klub i grad koji će mu biti dom idućih šest godina, piše sport.novi.ba

Tačnije, Hazard dolazi razgledati nekoliko potencijalnih lokacija i vila među kojima će izabrati jednu, toliko je njegov transfer u Real već riješen. 

Marca otkriva da je sve riješeno još prošle sedmice i da je sada "operacija Hazard okončana". Chelsea će bitno sniziti odštetni zahtjev s 200 miliona eura, koliko su od Reala tražili kada ga je Zidane htio dovesti prije dvije godine.

Zidane želi Hazarda prvenstveno zbog njegove vratolomne brzine i energije, kvaliteta koje očajnički nedostaju njegovoj ekipi u kojoj su nositelji umorni, potrošeni i stari.

Hazard dolazi u punoj zrelosti (28) i maksimalno motiviran. Za sedam godina u Chelseaju (u koji je došao 2012. iz Lillea uz odštetu od 35 miliona eura) osvojio je sve engleske trofeje i Europa Ligu. Po Ligu prvaka dolazi u Madrid.

Ljevokrilni napadač za Bluese je odigrao 341 utakmicu, postigao 106 golova i 87 ih namjestio. Ove sezone je za sada na 17 zgoditaka i 12 asistencija.