PSG - Bayern od 21 sat: Bliži se spektakl, 16-godišnjak zajedno s Messijem kreće na Bayern

sa

Spektakularnom utakmicom između Paris Saint Germaina i Bayerna bit će otvorena nokaut-faza najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi, Lige prvaka. Duel osmine finala možete pratiti u tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.

20:31 - Oba tima imala su dosta problema s povrijeđenim igračima. Međutim, PSG-u su se dva najbitnija oporavila, a to su Messi i Mbappe. U domaćem timu utakmicu propuštaju Renato Sanches i Nordi Mukiele.

S druge strane, Bayern ima mnogo više povrijeđenih igrača. Među ključnim su Lucas Hernandez, Sadio Mane, Noussair Mazraoui i Manuel Neuer.

20:24 - Glavni arbitar utakmice je popularni engleski sudija Michael Oliver. Pomagat će mu njegova poznata ekipa Stuart Burt i Simon Bennett. Četvrti sudija je Andy Madley.

U VAR sobi bit će Poljak Tomasz Kwiatkowski, a pomagat će mu Englez Stuart Attwell.

20:15 - Dva tima sastala su se 11 puta u svojoj historiji u zvaničnim utakmicama i svaki put je u pitanju bila Liga prvaka. Zanimljivo, PSG ima bolji međusobni omjer jer ima šest pobjeda, naspram pet Bayernovih. Nijedan meč nije završen bez pobjednika.

20:15 - Večeras će se na Parku Prinčeva ispisati historija. Trener PSG-a Christophe Galtier ukazao je šansu 16-godišnjem Warrenu Zaire-Emeryju, koji će početi kao starter. To je najmlađi nogometaš svih vremena koji započinje meč u nokaut fazi Lige prvaka.

20:15- Poznati su sastavi za večerašnji spektakl. Najvažnije vijesti su da PSG računa na dvojicu igrača koji su bili upitni za večeras, dvije velike zvijezde Lionela Messija i Kyliana Mbappea.

Ipak, Messi je spreman za nastup od prve minute, dok se to ne može reći za Mbappea, koji je ostao na klupi. Međutim, nema sumnje da će sjajni Francuz ući u igru ukoliko bude osjetio da to može.

PSG: Donnarumma, Hakimi, Marquinhos, Ramos, Mendes, Pereira, Verratti, Zaire-Emery, Soler, Messi, Neymar.

Na klupi su: Bernat, Bitshiabu, Ekitike, Gharbi, Kimpembe, Letellier, Mbappe, Pembele, Rico, Ruiz i Vitinha.

Bayern: Sommer, Cancelo, de Ligt, Upamecano, Pavard, Goretzka, Kimmich, Musiala, Coman, Sane i Choupo-Moting.

Na klupi su: Blind, Davies, Gnabry, Gravenberch, Ibrahimović, Muller, Sarr, Schenk, Stanišić, Tel i Ulreich.

20:15 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice osmine finala Lige prvaka između PSG-a i Bayerna. Dvije selekcije, koje planiraju otići do samog kraja i ove sezone, sastaju se na Parku prinčeva od 21 sat.