PSG donio odluku: Šta čeka Mbappea i Neymara nakon sukoba na terenu i svlačionici?

.
PSG je odlično započeo novu sezonu.

 

U Izraelu su savladali Nantes i osvojili francuski Superkup, a onda su u prva dva kola Ligue 1 upisali uvjerljiva dva trijumfa protiv Clermonta i Montpelliera.

Ipak, navijači tima iz glavnog grada Francuske ne mogu biti nimalo sretni s obzirom na to šta se dešavalo između Mbappea i Neymara u toku posljednje utakmice.

Do sada je Neymar inače bio zadužen za izvođenje jedanaesteraca. U 23. minuti ipak je pustio Mbappea da izvede, ali je ovaj promašio.

Kasnije, u 43. minuti, Brazilac nije dopustio Mbappeu da izvede drugi jedanaesterac. Na snimci se vidi kako Mbappe dolazi do Neymara i govori mu da mu da loptu, no to se nije dogodilo.

Le Parisien je objavio da su Mbappe i Neymar nastavili verbalni sukob nakon utakmice i navodno su ih igrači morali razdvajati kako ne bi došlo do fizičkog obračuna.

Zatim je uslijedio još jedan detalj koji je očitosamo dolio ulje na vatru. 

Nakon utakmice gesta Neymara nije prošla nezapaženo. Ovaj 30-godišnji napadač "lajkao" je nekoliko objava na Twitteru, a koje su usmjerene protiv Mbappea. 

Jedna od objava koju je Neymar "lajkao" tvrdi:

"Sada je službeno, Mbappe je taj koji izvodi penale u PSG-u. Jasno, to je nešto što piše u ugovoru, jer ni u jednom klubu na svijetu Neymar ne bi bio drugi egzekutor. Dakle, zahvaljujući svom ugovoru, čini se da je Mbappe šef PSG-a."

Sve je to otišlo dosta daleko, a čelnici PSG-a donijeli su odluku da dvojicu napadače pozovu na sastanak, u prisustvu trenera Christophea Galtiera, piše L'Equipe.