PSG se nakon uspješne "akcije Messi" okreće dovođenju Pogbe

.

PSG je nakon dovođenja Lionela Messija neiscrpna tema u svim svjetskim medijima, a dodatno ludilo moglo bi nastati ukoliko se ispostavi tačnim pisanje engleskih i francuskih portala da Parižani u završnici prijelaznog roka žele dovesti Paula Pogba.

Naime, 28-godišnji francuski reprezentativac je već neko vrijeme nezadovoljan u Manchester Unitedu pa su u Parizu čvrsto odlučili kupiti ga u naredne dvije sedmice.

Pogba je ušao u posljednju godinu ugovora s Unitedom pa će se čelnici Crvenih vragova vjerovatno odlučiti na prodaju kako im sjajni veznjak ne bi idućeg ljeta otišao s Old Trafforda bez odštete.

Pogba prema Transfermarktu vrijedi 60 miliona eura, a PSG mu nudi ugovor sa sedmičnom platom od astronomskih 600.000 eura, pišu britanski mediji.

Ako im eventualno ne uspije da ga dovedu ovog ljeta, Pogba bi bio glavna i prioritetna meta Parižana za naredni prelazni rok kada bi Francuza mogli dovesti bez odštete ukoliko ne produži ugovor. Podsjetimo, istu stvar su uradili nedavno s Messijem.

Osim PSG-a, interes za Pogbu je davno istakao Zinedine Zidane dok je još bio trener Reala, ali njegovim odlaskom iz Madrida ta se ideja utišala.

U međuvremenu, Pogba je odlično otvorio sezonu u dresu Uniteda te je u prvom kolu upisao čak četiri asistencije.