PSG spremio 240 miliona eura - Poznato ko će zamijeniti Kyliana Mbappea u gradu svjetlosti!

.
Biti će to dva igrača

 

Kylian Mbappe će po svemu sudeći ovog ljeta napustiti PSG. Inostrani mediji sada donose i imena zamjena. Navodno se radi o dva igrača.

Dugo već traje saga oko toga gdje će Kylian Mbappe nastaviti karijeru. Njemu ugovor s PSG-om ističe na kraju ove sezone.

Iako Parižani čine sve da ga zadrže još, on je izgleda odlučio. Naredna destinacija Mbappea trebao bi biti Real Madrid.

Leao i Osimhen u PSG

Kako inostrani mediji prenose, PSG je pripremio 240 miliona eura da dovede zamjenu za njega. Ustvari, riječ je o dva fudbalera.

Naime, PSG je zainteresovan za dvije zvijezde Serije A. Radi se Rafaelu Leaou i AC Milana, te o Victoru Osimhenu koji je član aktuelnog prvaka, Napolija.

Za obojicu planiraju ponuditi po 120 miliona eura. Pitanje je da li će se ta ponuda svidjeti Napoliju, odnosno predsjedniku De Laurentiisu.

Nigerijski napadač ima otkupnu klauzulu vrijednu 175 miliona eura. Još jedna stvar koja PSG-u ne ide u prilog je san igrača da zaigra u engleskoj Premier ligi.

S druge strane, 120 miliona eura za Rafaela Leaoa navodno bi moglo zadovoljiti čelnike AC Milana. Portugalac je ove sezone u dresu Rossonera postigao šest golova i dodao devet asistencija. 

Ostaje da vidimo šta će se desiti na ljeto. Opcija je dosta, a trenutno je najizglednija da će Kylian Mbappe put Real Madrida.