PSG stavio Rafinhu na transfer listu, a u Barceloni ne mogu sakriti oduševljenje

asd
Brazilski fudbaler Rafinha Alcantara prošle godine potpisao je za PSG.

Parižani su odučili da angažuju Rafinhu iz Barcelone nakon što ga je katalonski klub pustio za svega 1.5 miliona eura odštete.

Rafinha je s PSG-om potpisao ugovor do ljeta 2023. godine, ali se prošle sezone nije zaigrao u dresu Parižana.

Francuski mediji objavili su danas da PSG želi prodati Rafinhu ovog ljeta, ali da će za njega tražiti mnogo više novca nego što su ga platili Barceloni prije godinu dana.

L'Equipe piše da će PSG za Rafinhu tražiti oko 15 miliona eura što najviše raduje čelnike Barcelone. Naime, u njegovo ugovoru postoji klauzula da Barcelona mora dobiti određeni dio novca od njegove naredne prodaje.

Naime, Barcelona će u slučaju da PSG proda Rafinhu dobiti čak 35% od ukupnog iznosa što će itekako dobro doći katalonskom klubu u teškoj finansijskoj situaciji.

Ovaj 28-godišnjak je bio velika nada Barcelone, ali su zbog teških povreda koljena nikada nije ispunio svoj puni potencijal.

Pored Barcelone igrao je na posudbama još u Celti i Interu. Najbolje partije prižao je upravo u dresu Celte, ali ovaj klub prošlog ljeta nije odlučio da otkupi njegov ugovor od Barcelone.

PSG je prije godinu dana mnoge iznenadio kada su odlučili angažovati Brazilca, ali pokazalo se da to nije bio baš najbolji potez.