PSG želi zadržati argentinsku zvijezdu, Mesi zabrinuo sve u klubu

fsa
Španska Marca, pozivajući se na dobro upućene izvore, istovremeno demantuje informaciju prema kojoj aktuelni Mesijev ugovor ima opciju automatskog produženja

Argentinski fudbalski majstor Leo Mesi (Messi), nakon prelaska iz Barcelone u PSG, obavezao se na vjernost francuskom timu na dvije godine.

Prva je odrađena, a u pariškom velikanu imaju namjeru da produže saradnju sa legendarnim napadačem, međutim pitanje je da li i on razmišlja u tom pravcu.

Naime, vodstvo PSG-a odlučilo je Argentincu na stol staviti ponudu o produženju ugovora do juna 2024. godine i pokušat će sve kako bi ga zadržali.

Španska Marca, pozivajući se na dobro upućene izvore, istovremeno demantuje informaciju prema kojoj aktuelni Mesijev ugovor ima opciju automatskog produženja.

Leo Messi situation ⭐️🇦🇷 #PSG

▫️ Paris Saint-Germain really want to discuss a new deal, as reported by @marca.

▫️ PSG told Messi they are ready to offer a contract until 2024, in case he wants to stay.

▫️ Been told Messi will think about his future ‘only after the World Cup’. pic.twitter.com/OGUZYgHtsX

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) July 14, 2022

Sve je sada u rukama argentinskog napadača, jednog od najboljih svih vremena.

Prema Marci Mesi nije spreman ovako rano donijeti odluku i šalje signale da je prerano za potpisivanje novog ugovora, što je u PSG sve zabrinulo.

Vrijeme će pokazati šta je odlučio Mesi, a neki sportski novinari, među njima i Fabricio Romano (Fabrizio), javljaju kako Mesi čeka Mundijal u Kataru da bi donio takvu odluku.