Psu je dao ime Ibra, sada je ispričao kako je Zlatan reagovao kada je to čuo

asd
Mark van Bommel bio je sjajan veznjak koji je igrao za Milan, Bayern i Barcelonu, a sada će se kao trener okušati u Wolfsburgu.

Sa sobom je nekadašnji nizozemski reprezentativac poveo porodicu, suprugu i najmlađeg sina, a zanimljivo da će stanovnik Wolfsburga postati i njegov pas koji se zove Ibra.

"Ibra? Nazvao sam ga po svjetskoj zvijezdi i napadaču Milana Zlatanu Ibrahimoviću", rekao je Vam Bommel.

"Zlatan i ja smo u vrlo dobrim odnosima, tada smo se sreli u Milanu i još uvijek smo u kontaktu. Na početku sam tražio ime za našeg psa. Moja je supruga tada predložila Ibru. Mislio sam da je ideja dobra", ispričao je 44-godišnjak za Bild.

Kako je Zlatan reagovao na to?

"Nije mu u početku bilo baš lijepo, ali mu je je to postalo normalno. Moj Ibra (pas op.a) je simpatičan i smiren, nije baš poput Zlatana", govori uz smijeh Van Bommel.

Na pitanje šta igrači Wolfsburga mogu da očekuju od njega, kazao je: "Momci ne treba da se plaše, mislim da će im se dopasti moja filozozija i moj način rada".

Najavio je agresivan i atraktivan nogomet u Bundesligi, uvjeren da će navijači uživati. "Jednom će, nadam se, svi govoriti o mom Wolfsburgu".

Trenersku karijeru započeo je u Australiji kao pomoćni trener, vodio je potom PSV, radio kao asistent u reprezentaciji UAE, da bi nedavno postao trener bundesligaša koji ima velike ambicije u novoj sezoni.