"Puk'o film" četvrtom najskupljem u historiji: Sastao se s agentom i zatražio odlazak

.
U posljednjih pet godina vidjeli smo trenutno deset najskupljih transfera u historiji fudbala.

 

Četvrti na toj listi je Joao Felix koji je 2019. godine iz Benfice stigao u Atletico Madrid za 127,2 miliona eura.

Španski mediji sada izvještavaju da je portugalski reprezentativac nezadovoljan svojim statusom u Atleticu i da planira čim prije napustiti klub.

Prema pisanju španske "Marce", Joao Felix se neki dan sastao sa svojim agentom Jorgeom Mendesom u jednom restoranu u Madridu kako bi pronašli brzo i povoljno rješenje.

Diego Simeone je u četvrtak u utakmici Lige prvaka protiv Club Bruggea zadržao Joaa Felixa na klupi, iako je njegovoj momčadi gol bio prijeko potreban u meču koji je završen 0:0.

Fudbaler se razbjesnio i bio jedini igrač Atletica koji je odbio otići i zahvaliti se publici na velikom odzivu i pruženoj podršci, uputivši se prema svlačionici nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Nije prvi put da Joao Felix razmišlja o odlasku iz Atletico Madrida. Njegov odnos s Diegom Simeoneom nikad nije bio najbolji, no postigli su kompromis i tolerisali se sve ove godine.

Nije ovo prvi put ove sezone da se Felix ponaša bahato i neprofesionalno. Prošlog mjeseca u utakmici protiv Real Madrida Felixa je Simeone izveo nakon šezdesetak minuta igre, a onda je ovaj napravio haos.

Odlučio je da se ne pozdravi s trenerom Simeoneom, a zatim je odjurio prema svlačionici.

Mlada zvijezda tako je iskazala nezadovoljstvo što je napustila meč. Njegovo bahato ponašanje zgrozilio je navijače Atletica i smatraju da ovakvim potezima nema mjesta u njihovom timu.