Radišković nakon plasmana na EP: Želimo BiH predstaviti u najboljem svjetlu!

FOTO

Odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom protiv Grčke se plasirala na Evropsko prvenstvo.

Foto: ŽOK Bimal Jedinstvo

Jedna od naših najboljih odbojkašica Anđelka Radišković se osvrnula na meč sa Grčkom i na to šta se promijenilo s obzirom da je naš tim u Sarajevu od ove selekcije izgubio sa 3:0.

“Smatram da smo promijenile pristup. Izgorele smo od želje ranije i bilo bi bolje da nismo igrali kući. Mi imamo taj sindrom toga da kad igramo prvu utakmicu pred domaćom publikom ne odigramo kako treba. Pristup se promijenio, a tek onda ostalo”, istakla je Anđelka Radišković.

Slijede mečevi protiv selekcije Norveške koji će proteći u slavljeničkoj atmosferi.

“S obzirom da smo definitvno izborile plasman na Euro nećemo dozvoliti da ovaj put završimo kao prošle godine protiv reprezentacije Sloveniej porazom. Odradit ćemo maksimalno oba susreta i s pobjedom da idemo na Euro”

Dokazale da su s pravom učesnice prvenstva koje okuplja najbolje selekcije Starog kontinenta. Koliko može ovaj tim na Euru?

“Imamo minimalne uslove bukvalno. Ne želimo se baviti prognozama jer ne znamo ni grupu ni sa kim ćemo igrati. Ono što mogu reći je da ćemo svi dati sve od sebe i u najboljem svjetlu predstavimo Bosnu i Hercegovinu.”, zaključila je Radišković.