Radja otkrio "prljave igre" belgijskog selektora

Jedna od najvećih fudbalskih zvijezdi koja se neće pojaviti na Svjetskom prvenstvu je veznjak Rome Radja Nainggolan.

Sjajni fudbaler nije se našao na završnom spisku belgijskog selektora Roberta Martineza koji odavno "ne miriše" 30-godišnjeg veznjaka i odlučio je da ga ne vodi na Mundijal u Rusiju.

Martinez je njegovo odsustvo pravdao činjenicom da Nainggolana ne može uklopiti u taktičke zamisli, ali ovaj odlični fudbaler tvrdi da su to samo izgovori španskog stručnjaka.

"Boli me ovo sve, ali ima i pozitivnih stvari, imaću tri sedmice odmora", rekao je Nainggolan, te je dodao:

"Martinez je dolazio u Rim da me vidi, ali sam osjetio da je došao samo kako bi našao razlog i izgovor da me ne pozove. Rekao mi je da sam fantastičan igrač, ali da mi ne može naći istu ulogu u reprezentaciji i koju imam u Romi. Prema njegovim riječima, tad ništa nije bilo odlučeno, ali meni je bilo sve jasno", istakao je vezni igrač rimskog tima.

Otkrio je još neke pojedinosti iz prethodnih susreta sa Martinezom, a i nejasne su mu selektorove riječi.

"Čovjek tvrdi da me nije pozvao iz taktičkih razloga, a igram u ligi koja je taktički najbolja na svijetu. Igrao sam dobro na Evropskom prvenstvu, a zatim me je izbacio za utakmicu sa Španijom. Istina je da sam zakasnio, ali nisam jedini kojem se to desilo. Smatram da bi se odluke trebale donositi po onom što se vidi na terenu, nikako drugačije. Ipak, za mene je sve gotovo. Neću više igrati za Belgiju i to je moja konačna odluka", rekao je Nainggolan.

Iskusni fudbaler je za nacionalni tim odigrao 30 utakmica i postigao je šest golova.