Više nema timova bez pobjede: Radnik razbio Olimpik i došao do prvog trijumfa u sezoni

.
Radnik je u 8. kolu Premijer lige BiH savladao Olimpik u Bijeljini rezultatom 4:0.

 

Domaći su poveli već iz prvog napada. Igrala se 47. sekunda kada je Bradonjić pogodio mrežu gostiju za prednost od 1:0. Asistent je Huseinbašić.

 

Nije nakon gola bilo previše uzbuđenja pred oba gola. Olimpik je napadački bio nešto konkretniji, a u 25. minuti su lako mogli izjednačiti. Šišić šutira iz teške pozicije, lopta odlazi tik pored gola.

 

Domaći novu prijetnju pred golom Olimpika imaju tek u 34. minuti. Popara dobro šutira sa distance, lopta odlazi iznad prečke.

 

Nekoliko sekundi kasnije velika šansa za goste. Osmanović je sam pred Kozićem, šutira, ali Kozić fenomenalno brani.

 

Radnik potom još dva puta prijeti dalekometnim pokušajima. Nisu domaći bili precizni, da bi potom Kozić u finišu prvog dijela zaustavio i udarac Milanovića i ponovo je spasio svoj tim, pa se na odmor otišlo vodstvom domaćeg tima od 1:0.

 

Domaći tim i u nastavku prvi prijeti. U 52. minuti lijepa akcija, Mekić petom proigrava Šarića, ovaj šutira, ali pogađa vanjski dio mreže.

 

Ipak, Radnik u samo tri minute završava posao u ovom meču. Prvo u 65. minuti Mekić pogađa nakon fenomenalne asistencije Karića, a zatim tri minute kasnije Vladimir Bradonjić zabija po drugi put danas za 3:0.

 

Do kraja je Radnik lagano priveo susret kraju, a uspio je zabiti i još jedan pogodak kada je Ermin Huseinbašić zakucao loptu u mrežu za 4:0.

 

 

Premijer liga BiH, 8. kolo:

 

Radnik - Olimpik 4:0

 

Radnik: Kozić, Sušić, Novaković, Šubert, Koraksić, Popara, Mekić, Huseinbašić, Bradonjić, Šarić, Karić.

 

Olimpik: Hadžić, Imamović, Lekanić, Adžem, Bajraktarević, Handžić, Hadžanović, Muminović, Milanović, Šišić, Osmanović.