Rafaela Nadala fanovi pitali o Messiju i Ronaldu: Odgovorio je kao iz topa

.
Legendarni španski teniser

 

Iako su obojica u jeseni karijere i daleko od vrhunskog fudbala, i dalje se često postavlja pitanje ko je bolji - Messi ili Ronaldo. Na njega je odgovorio i Rafael Nadal.

Lionel Messi i Cristiano Ronaldo obilježili su jednu fudbalsku eru. Dvojac je to koji je zajedno osvojio 12 Zlatnih lopti i oborio mnoge rekorde.

Zimus je Cristiano Ronaldo otišao u Saudijsku Arabiju i potpisao za Al Nassr, dok je Lionel Messi ovog ljeta ozvaničio transfer u Inter Miami.

Iako su ova dva fudbalska genija na zalascima karijera, još uvijek je aktuelno pitanje ko je bolji od njih dvojice.

Posljednji koji je odgovorio na to pitanje je legendarni španski teniser Rafael Nadal, kojeg su to pitanje pitali fanovi prilikom fotografisanja.

Nadal odmor provodi na obalama Grčke gdje se fotografisao s fanovima i gdje je nakon fotografisanja dobio to pitanje.

"Leo Messi ili Cristiano Ronaldo?", upitan je Rafael Nadal, a odgovorio je kao iz topa: "Messi je bolji, ali ja sam Madrid fan (navijač Reala, op. a)".

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Odgovor nije neočekivan. Poznato je da Nadal vrlo rado ode na utakmice Real Madrida, kad god mu to vrijeme i obaveze dozvole. 

Baš kao i Messi i Ronaldo, i Nadal je na zalasku karijere. S 37 godina se trenutno nalazi na 140. mjestu ATP liste i pitanje je da li će više ikada biti onaj stari.