Rajan Krauzer oborio svjetski rekord: Kuglom umalo prebacio teren

.
Da je koji centimetar duže bacio, hitac vjerovatno ne bi mogao da se izmjeri, a ujedno bi propao svjetski rekord

Svjetski rekord u bacanju kugle na otvorenom oborio je atletičar iz Amerije Rajan Krauzer (Ryan Crouser) i to do nevjerovatnih 23,56 metara!

 

 

Dvostruki olimpijski šampion nadmašio je svoj prethodni svjetski rekord na otvorenom za 19 centimetara, koji je tada ostvario tokom kvalifikacija za Olimpijske igre u Tokiju.

Ovoga puta je pomjerio granice na mitingu u Los Anđelesu, gde je na stadionu univerziteta UCLA, gde je ušao u historiju.

Krauzer je imao fenomenalan nastup, jer je još dva puta prebacio 23 metra, hicima od 23,31 i 23.23 m, pa je trenutno vlasnik četiri najbolja hica u historiji!

Interesantno je da je malo falilo da Krauzer tokom historijskog hica prebaci teren na kojem je on mogao da bude izmjeren i kugla je ubrzo udarila u zid. Da je koji centimetar duže bacio, hitac vjerovatno ne bi mogao da se izmjeri, a ujedno bi propao svjetski rekord.

Krauzer je osvajao zlato na Olimpijskim igrama u Riju i Tokiju, a bio je i šampion svijeta u Judžinu 2022. godine. Ima i srebro sa Svjetskog prvenstva na otvorenom u Dohi, kao i srebro iz Beograda na SP u dvorani.

 

Foto:Twitter