Rakitić otkrio: Sanjam da ću obući taj dres, bio bih oduševljen da se to dogodi

Pet godina Ivan Rakitić bio je jedan od ključnih igrača Barcelone. Otkako je u ljeto 2014. zamijenio dres Seville onim Barcelone, Rakitić se nametnuo kao neizostavni kotačić u savršenom mehanizmu Blaugrane

U dresu Barcelone osvojio je četiri Primere, četiri Kupa kralja, jednu Ligu prvaka i jedno Svjetsko klupsko prvenstvo.

U finalu Lige prvaka 2015. protiv Juventusa zabio je prvi gol na utakmici, kojim je otvorio Barcin put do titule prvaka Europe.

Ove sezone sve se promijenilo. U Kataloniju je stigao sjajni i mladi Frenkie De Jong, a osim Nizozemca ispred Rakitića su i Vidal te Busquets. Rakitić je ljetos tražio odlazak svjestan da će izgubiti mjesto u momčadi, no trener Valverde i uprava kluba su ga smirili i uvjerili su ga da je i dalje važan dio momčadi.

Hrvatski reprezentativac tada je imao ponude Intera, Uniteda, navodno i PSG-a, no ipak je pristao ostati zaveden obećanjima trenera i uprave kluba. Vrlo brzo je shvatio da je prevaren. Igra jako malo, nezadovoljan je i odlazak iz Katalonije u siječnju je izvjestan.

Juventus, Inter, Manchester United, Atletico, samo su neki od klubova s kojima se Rakitić povezuje, no postoji ozbiljna opcija i povratka u Sevillu, odakle je Hrvat stigao na Camp Nouu.

Rakitić je sa Sevillom osvojio Europa ligu, bio je kapetan momčadi, idol navijača, a tamo je i upoznao sadašnju suprugu Raquel. Naravno da ga za taj grad vežu samo lijepe uspomene. To je i potvrdio u razgovoru za španjolski radio Cadena SER. Potvrdio je da Sevilla ima najveće šanse.

"Period koji sam proveo u Sevilli za mene je prelijep, vidjet ćemo hoću li se vratiti. Dođe li vrijeme za to, svi znaju da ću biti oduševljen. U prošlosti sam već rekao, ako ikad u karijeri obučem dres kluba za koji sam već igrao, bit će to Sevillin. Sanjam o tome da ponovo odjenem taj dres", iskren je bio Rakitić pa je dodao:

"Budućnost ne možete predvidjeti. Da se mene pita, ostao bih u Barceloni jer mislim da mogu još mnogo toga pokazati. A od Barcelone ne postoji bolje mjesto za to", poručio je Rakitić na kraju razgovora.