Raspad sistema u Arsenalu - Igrači međusobno 'zakuhali' usred utakmice

.
Rice i Gabriel u centru pažnje

 

Arsenal je 2023. godinu zaključio porazom od Fulhama na Craven Cottageu. Bilo je 2:1 za domaći tim u duelu u kojem smo vidjeli žestoku raspravu igrača Arsenala na terenu.

Arsenal je katastrofalno završio ovu godinu. Topnici su u posljednje tri utakmice osvojili samo bod i pali su na četvrto mjesto tabele Premiershipa.

Sreća za Topnike je to što je razlika među kandidatima za titulu mala i u 2024. godinu čak pet ekipa ulazi s ambicijama za osvajanje engleske Premier lige.

Ipak, tim Mikela Artete će morati znatno bolje funkcionisati na terenu. U susretu s Fulhamom bilo je i svađe na terenu, a usred utakmice žestoko je bilo između Declinea Ricea i Gabriela.

Došlo je baš do žestoke rasprave između dvojice fudbalera londonskog kluba. Imali su šta reći jedan drugom, a sve se dešavalo neposredno pred drugi gol Fulhama kojeg je postigao Bobby Decordova-Reid.

Nakon ove utakmice Declan Rice je na posebnom udaru navijača. Odigrao je jako lošu partiju i mnogi ga smatraju glavnim krivcem za poraz.

Rice je ove sezone zaista odličan. Imao je vrhunskih partija, ali pred kraj godine kao da se drugi čovjek pojavio na terenu i igra jako loše u posljednjih nekoliko utakmica.

Ovakve scene na terenu navijači londonskog kluba defnitivno ne žele vidjeti. Ovo znači samo raspad sistema i to im najmanje treba u ovom trenutku.

Pozicija broj četiri ne znači kraj nada za titulu prvaka. Vodeći Liverpool je samo bod ispred i do kraja sezone je apsolutno sve moguće.