Raspoloženi Begović spašavao Everton pa s crvenim kartonom došli do pobjede u 99. minuti

32323232
Nogometaši Evertona pobijedili su Newcastle u zaostalom meču 20. kola engleskog Premiershipa rezultatom 1:0 te su tako napravili veliki korak ka opstanku u društvu najboljih.

U prvom poluvremenu igrali se tvrdo s obje strane, a jedinu pravu šansu bilježimo u 28. minuti kada je Wood šutirao preko gola. Newcastle je bio bolji tim, imali su osam udaraca prema golu Evertona, dva u okvir gola, no Begović je bio siguran.

Drugo poluvrijeme proteklo je u nešto boljoj igri Evertona, a taman kada se očekivalo da će domaći tim baciti sve karte u napad, Allan je dobio direktan crveni karton i tako svoj tim ostavio s igračem manje.

Uslijedili su žestoki napadi Newcastela, no Begović je bio odličan na golu Evertona, a onda u 99. minuti Iwobi nakon sjajne akcije s Calvert-Lewinom pogađa za 1:0 i tako svom timu donosi izuzetno važna tri boda.

Begović je na kraju skupio šest odbrana na golu Evertona, a treba reći da je on šansu dobio jer je prvi golman Karamela Pickford bolestan.

Treba reći i to da je susret bio prekinut na desetak minuta jer je jedan navijač zavezao glavu za stativu, a redarima je trebalo nešto više vremena da ga "oslobode" i nakon toga izbace sa stadiona.

Rezultat i strijelac:

Everton - Newcastle 1:0 (Iwobi 90+9')

 

Foto : Twitter