“A koga ti vidiš”: Rasprava između novinara i Prosinečkog nakon pitanja o Hajroviću

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki u intervjuu za Sport Klub komentarisao je odlične partije Amera Gojaka i Izeta Hajrovića u dresu zagrebačkog Dinama.

Prosinečki je u razgovoru za Sport Klub pričao i o pobjedi zagrebačkog Dinama nad Anderlechtom u Ligi Evrope, koje su mogućnosti Crvene zvezde u Ligi šampiona ove sezone, ali i predstojećim izazovima reprezentacije Bosne i Hercegovine, prenosi N1.

Najaktuelnija tema je još jedna pobjeda Dinama u Evropi, ubjedljiv i autorativan nastup u Briselu.

Zanimljiva diskusija nastala je između novinara Sport Kluba i Prosinečkog poslije pitanja kako su se selektoru Bosne i Hercegovine svidjeli potencijalni kandidati za reprezentaciju, posebno Izet Hajrović. Nekadašnji reprezentativac Hrvatske je nedavno rekao da Hajrovića jedna dobra utakmica neće dobiti u nacionalni tim, a na pitanje da li je promijenio mišljenje uslijedilo je pitanje: „A kako ga ti vidiš?“, a zatim i odgovor.

“Dečko je bio u reprezentaciji pa nije igrao jako dugo pa se vratio u Dinamo. Zatim je počeo dobro igrati i postiže golove. Radi se o kvalitetnom igraču. Što ne znači da neće biti u reprezentaciji”, naglasio je Prosinečki.

Priča je potom usmjerena na Amera Gojaka.

“Gojak, ako niste znali, sad ću vam objasniti, igra za mladu reprezentaciju, koja ima set-meč loptu protiv Portugala. Ako pobjede, idu na Evropsko prvenstvo. Radi se o dobra dva igrača, pogotovo Gojaku koji je u posljednjih godinu dana napredovao, igra sve bolje i bolje, a Hajrović je ipak igrač koji je već igrao svugdje. A i jedno vrijeme nije igrao u Werderu, pronašao se u Dinamu… No, ne znači da neće biti pozvan za reprezentaciju u budućnosti“.

Naredne sedmice nastavlja se Liga nacija, a sljedećeg četvrtka Bosna i Hercegovina prvo ide na gostovanje Turskoj u prijateljskom meču, a potom dočekuje Sjevernu Irsku.

“Vidjet ćemo što će biti protiv Turske, neke igrače ćemo odmoriti, a neke isprobati. Još ćemo vidjeti u ponedjeljak, važan je i medicinski bilten. I tada ćemo vidjeti kako je ko igrao“, naglasio je Prosinečki.