Razija Mujanović: Pričala sam sa Jusufom Nurkićem o svemu, on i ja imamo sličan karakter

raza
Jedna je od rijetkih košarkašica koja je dobila mjesto u FIBA-inoj Kući slavnih. Rame uz rame sa američkim “dream team-om” koji su tada činile legende košarkaške NBA lige. Vlasnica je najvažnijih i najvećih evropskih priznanja. Ipak, jedna takva veličina je u našoj zemlji dugo godina bila bez posla, za sebe kaže da je pobjednica u duši. Gošća naredne emisije Ognjena zemlja je Razija Mujanović.

U razgovoru sa Ognjenom Blagojevićem, Razija Mujanović je govorila o prijateljstvu sa NBA igračem Jusufom Nurkićem koji je imao tešku povredu.

“Ima on u sebi taj karakter, tu borbenost. Nikad se ne predaje. Ja vjerujem da će se on poslije ove povrede vratiti. Volim što je on naš pravi Bosanac i Hercegovac”, tvrdi Razija.

Jusufu Nurkiću također nisu davali velike šanse da će biti uspješan košarkaš, slično kao u slučaju Razije Mujanović. Ipak, trud, posvećenost, rad su se isplatili. Jusuf Nurkić postao je NBA igrač.

“Pričala sam ja sa Jukom o svemu. Njega su isto tako degradirali. Jedino ko je vjerovao u njega to je ovaj njegov menadžer. Juka kaže da mu je on drugi otac. Taj menadžer je njemu isto što je i meni trener Miki Vuković. Juka ima sličan karakter mom da dokaže drugima kao što sam i ja. Evo ja ću uspjeti. Vi svi negirajte, ali ja sam sigurna u sebe. Tako je i on siguran u sebe i iz tog razloga mi je veoma drag. Jednostavno se ne predaje. Svima je dokazao ko je, šta je i šta može”, priča Razija Mujanović.