Razočarani Jokić odbio dati autogram, a onda mu je fan donio pivo i dobio vječitu uspomenu

.
Najbolji svjetski košarkaš i šampion NBA lige Nikola Jokić iznenadio je sve pojavivši se na prestižnoj utrci konja u Napulju, gdje je učestvovao i njegov ljubimac, a u italijanskom gradu susreo ga je fan Michele, koji je za OverTime Storie a Spicchi podijelio priču o druženju s Jokićem.

Riječ je o utrci autohtonih trogodišnjih ženki gdje je učestvovao i jedan od konja iz njegove ergele pod nazivom Emily Pan. Jokićevo grlo jahao je džokej Alessandro Gocciadoro, ali je završilo tek na sedmom mjestu, daleko iza pobjednice, zbog čega Nikola nije bio raspoložen za druženje s fanovima.

"Ciao, ja sam Michele, želim vam ispričati priču o svom susretu s najboljim igračem na svijetu. Prijatelj koji se bavi konjskim utrkama prije nekoliko dana rekao mi je da će Nikola Jokić biti na trkalištu u Napulju, gdje će pratiti utrku najmlađeg konja. Da ne bih došao praznih ruku, istoga sam dana otišao kupiti dres Nuggetsa. Našao sam ga, ali bio je to broj 15, Carmelo Anthony.

Znao sam da ga neću moći privući dresom koji nije njegov. No otišao sam na hipodrom i, čim sam ga ugledao, tražio sam autogram. Odgovor je bio kratak - ne. Rekao mi je da je napet jer mu je konj uskoro trebao trčati, pa nije želio da ga se ometa.

Nisam ga htio živcirati. Otišao sam i pričekao kraj utrke. Problem je bio u tome što utrka nije bila najuspješnija. Lice mu je bilo smrknuto kada je odlazio prema svojem boksu. Otišao sam k njemu. Bio sam dosta daleko od njega, a ljudi su snimali. Pokušao sam ga pozvati, rekao sam mu da samo želim autogram, ništa više", napisao je Michele, dodavši:

"No opet je prstom pokazao 'ne' jer je bio razočaran utrkom. Otišao sam, a prijatelj mi je dao ideju da odem u trgovinu i kupim dva piva. Kada sam se vratio na trkalište, Jokić je bio pokraj svog konja. Viknuo sam, pokazao na dva piva i rekao da imam poklon za njega.

Taj se put nasmijao, podigao palac i rukom mi pokazao da uđem. Pričali smo deset minuta i pili pivo. Rekao mi je da njegov konj nije ostavio dobar dojam, ali poručio je da ih ima još. Bio je uvjeren da će se opustiti u narednim danima.

Kunem se, nikad nisam vidio takvu promjenu raspoloženja između trenutka kada sam mu pokazao dres Denvera i kada sam se vratio s pivom. Smiješno, ali bilo je nevjerojatno. Još ne mogu vjerovati. Na kraju mi se potpisao na dres."

Podsjetimo, Jokić je ljubitelj konja od rođenja i sam posjeduje ergelu Dreamcatcher koja se nalazi u rodnom Somboru. Tokom karijere uložio je veliki novac u kupovinu rasnih grla.

 

Foto:Twitter