U REALU BIJESNI ZBOG OVE SNIMKE Četvrti sudac rekao glavnom za prekršaj Suareza, a on ga ignorirao

VELIKE sudačke pogreške i dalje su glavna tema nakon 271. El Clasica. Barcelona i Real remizirali su 2:2, ali je derbi obilježio sudac Alejandro Hernandez Hernandez, koji je napravio nekoliko ključnih propusta.

Nije dosudio očit penal nakon prekršaja Jordija Albe nad Marcelom, propustio je pokazati Garethu Baleu crveni karton zbog divljačkog starta nad Samuelom Umtitijem, a drugi gol Barcelone dogodio se nakon prekršaja Luisa Suareza.

Urugvajac je srušio Raphaela Varanea i nakon toga asistirao za Lionela Messija, koji je zabio za 2:1. Međutim, prema pisanju Marce, četvrti sudac je dva puta preko slušalica rekao glavnom sucu da je Suarez napravio prekršaj, ali je Alejandro Hernandez Hernandez ignorirao njegovu poruku, što su uhvatile i kamere, iako se nešto spremao dosuditi - ali nije. 

Također, nakon utakmice je Sergio Ramos rekao da je Lionel Messi u tunelu tijekom poluvremena izvršio pritisak na suca, koji je krajem prvog dijela isključio Sergija Roberta (udario šakom Marcela), nakon čega je, prema riječima kapetana Reala, u drugih 45 minuta sudio za Barcelonu. 

Zanimljivo, Suarez je nakon utakmice priznao da je srušio Varanea te izrazio čuđenje zbog toga što sudac nije dosudio prekršaj. 

Iz katalonskog kluba oštro su demantirali njegove navode, a izvor Marce kaže da Messi nije razgovarao sa sucem.

"Messi uopće nije razgovarao sa sucem. Nema, zapravo, nikakvih slika ni dokaza za ono što tvrdi Ramos, pa na kraju bez dokaza dolazi do onog - riječi jedne osobe protiv druge", piše Marca, inače naklonjena Realu. 

Iako El Clasico na Nou Campu nije odlučivao ništa, kao rijetko kad u prošlosti bila je prisutna tenzija uoči, tijekom i nakon dvoboja. Uoči utakmice Real je poručio kako neće organizirati špalir u čast Barcelone, novog španjolskog prvaka. Tijekom utakmice često je dolazilo do verbalnih i fizičkih sukoba na travnjaku, pa se tako i Luka Modrić u jednom trenutku naguravao s Albom, koji ga je hvatao za vrat. 

Image

Poslije derbija uslijedile su optužbe s obje strane, a više se ljuti Real koji smatra kako je žestoko oštećen, čime je Barcelona ostala bez poraza i u 42. uzastopnoj utakmici u Primeri te ove sezone ima priliku osvojiti naslov prvaka bez ijednog poraza.

YOUTUBE VIDEO