Real čudniju konferenciju za medije vjerovatno nikada nije imao

Real u utorak na svom Bernabeu igra utakmicu trećeg kola Lige prvaka protiv Viktorije iz Plzena i ta utakmica odlična je prilika da se prvak Evrope izvuče iz krize, jedne od najtežih u historiji kluba.

Real je za vikend u devetom kolu La Lige produljio niz bez pobjede na pet utakmica. Od čega čak četiri poraza. Protiv Levantea (1:2) srušio je 33 godine star klupski rekord neefikasnosti, odnosno vremena bez postignutog gola. Real iz 2018./2019. nije postigao gol čak osam sati i jednu minutu igre.

Zadnji je zabio prije gotovo mjesec dana, 20. rujna. Za pobjedu 1:0 protiv Espanjola tada je u 41. minuti pogodio Marco Asensio.

Nakon toga Real nije uspio postići gol protiv Sevilje (0:3), Atletika (0:0), CSKA Moskve (0:1), Alavesa (0:1) te do 72. minute utakmice protiv Levantea, od kojeg je na svom terenu izgubio 1:2.

Na press konferenciji uoči okršaja Lige prvaka između Real Madrida i Viktorije Plzen pojavili su se trener Julen Lopetegui i Isko.

Na presici se najmanje pričalo o nogometu, niko od novinara nije upitao ništa vezano za momčad iz Plzena, a glavne teme bile su Ronaldo i kriza koja drma Real.

- Ljudi o Ronaldu pričaju cijele sezone. Ne možemo pričati o nekome ko nije ovdje. Nedostaju mi Bejl (Bale) i Karvahal (Carvajal) kada nisu s nama, a mi imamo puno rješenja i igrača koji mogu zabiti. Ne možemo plakati zbog nekoga ko nije želio biti ovdje - rekao je Isko.