Real Madrid bio bolji, ali osvojio samo bod protiv Villarreala

Možda i najatraktivniji dvoboj ovog kola, uz baskijski derbi, odigrali su večeras Villarreal i Real Madrid.

Nakon kiksa Barcelone i pobjede Atletica, koji se smatraju najozbiljnijim konkurentima Real Madrida u borbi za titulu, Kraljevi su željeli slaviti i tako u dobrom raspoloženju otići na odmor zbog reprezentativne pauze, prenosi Oslobođenje.ba.

I bili su bolji protivnik večeras na La Ceramici, ali na kraju su spašavali jedan bod. 

Odlučno su ušli u utakmicu, napadali od početka, ali kiks Sergija Ramosa u 11. minuti omogućio je Garardu Morenu da savlada Thibauta Courtoisa za 1-0.

Real to nije obeshrabrilo, nastavili su dobro igrati, a to im se vratilo u najboljem mogućem trenutku. Igrala se 43. minuta kada je Gareth Bale pogodio za 1-1.

U nastavak Real ulazi odlično, sa očitom namjerom da dvoboj prelomi u svoju korist. 

I baš u jeku tih napada, nova nonšalancija odbrane Reala i novi gol u njihovoj mreži. U 74. minuti je pogodio Moi Gomez i ponovo bacio u očaj goste, koji su sada opet morali ganjati minus. 

Uspjeli su to i ostvariti i to preko dojučerašnjeg najnepoželjnijeg čovjeka u Madridu, Garetha Balea. On je na 2-2 poravnao u 86. minuti. 

Vrijedi napomenuti i da je Bale u nadoknadi dobio dva poprilično nepotrebna žuta kartona i napustio utakmicu par sekundi ranije nego njegovi saigrači.