Real Madrid blokira transfer Atletico Madridu?

Real Madrid bi mogao blokirati transfer svog bivšeg igrača Marija Hermosa u Atletico Madrid iz Espanyola, piše Marca.

Nešto ranije su se pojavile informacije da je sve dogovoreno, te da bi Mario Hermoso uskoro trebao postati fudbaler Atletico Madrida.

Ovaj 23-godišnji defanzivac je pod ugovorom sa Espanyolom do 2020. godine, a njegova otkupna klauzula iznosi 40 miliona eura.

Ipak, vjeruje se da bi njegov transfer u Atletico Madrid koštao tek oko 20 miliona eura. Ipak, Real Madrid bi mogao pokvariti posao Jorgandžijama, piše SportSport.ba.

Mario Hermoso nikada nije dobio šansu u prvom timu Kraljeva, pa ga je Real Madrid 2017. godine prodao Espanyolu u za oko 400.000 eura. Međutim, Real je zadržao opciju otkupa Hermosovog ugovora od katalonskog kluba, te bi istu mogao iskoristiti i za značajno manje novca nego što bi njego transfer u Atletico koštao vratiti defanzivca u svoje redove.

Iako se čini da Real Madrid u ovom trenutku nije pretjerano zainteresovan za Hermosa, španski mediji smatraju da bi interes gradskih rivala za njegove usluge mogao natjerati čelnike Kraljeva da "promjene vidike".

Heromoso je impresionirao u svojoj posljednjoj sezoni u Espanyolu, pa je uspio u toku iste skupiti i dva nastupa za reprezentaciju Španije.

Treba dodati da se za Hermosove usluge interesuju i Bayern i Arsenal.