fbpx Real Madrid blokira transfer Atletico Madridu?

Real Madrid blokira transfer Atletico Madridu?

Home

Real Madrid blokira transfer Atletico Madridu?

Real Madrid bi mogao blokirati transfer svog bivšeg igrača Marija Hermosa u Atletico Madrid iz Espanyola, piše Marca.


Nešto ranije su se pojavile informacije da je sve dogovoreno, te da bi Mario Hermoso uskoro trebao postati fudbaler Atletico Madrida.

Ovaj 23-godišnji defanzivac je pod ugovorom sa Espanyolom do 2020. godine, a njegova otkupna klauzula iznosi 40 miliona eura.

Ipak, vjeruje se da bi njegov transfer u Atletico Madrid koštao tek oko 20 miliona eura. Ipak, Real Madrid bi mogao pokvariti posao Jorgandžijama, piše SportSport.ba.

Mario Hermoso nikada nije dobio šansu u prvom timu Kraljeva, pa ga je Real Madrid 2017. godine prodao Espanyolu u za oko 400.000 eura. Međutim, Real je zadržao opciju otkupa Hermosovog ugovora od katalonskog kluba, te bi istu mogao iskoristiti i za značajno manje novca nego što bi njego transfer u Atletico koštao vratiti defanzivca u svoje redove.

Iako se čini da Real Madrid u ovom trenutku nije pretjerano zainteresovan za Hermosa, španski mediji smatraju da bi interes gradskih rivala za njegove usluge mogao natjerati čelnike Kraljeva da "promjene vidike".

Heromoso je impresionirao u svojoj posljednjoj sezoni u Espanyolu, pa je uspio u toku iste skupiti i dva nastupa za reprezentaciju Španije.

Treba dodati da se za Hermosove usluge interesuju i Bayern i Arsenal.

Topic
Objavio: Pet, 31/05/2019 - 16:49
Back to top