"Real Madrid je najveći klub na svijetu, gotovo uvijek kažeš da"

.
Mbappe na ljeto ide u redove Kraljeva

 

Predstojećeg ljeta će Kylian Mbappe postati novi fudbaler Real Madrida, a njegov odlazak u redove Kraljeva komentarisao je i Ruud Guliit. 

Godinama unazad povlačilo se pitanje da li će ili neće Kylian Mbappe ostati član PSG-a i konačno je toj sagi došao kraj. Na ljeto odlazi.

Francuska zvijezda će predstojećeg ljeta pojačati Real Madrid kao slobodan igrač i ostaje da vidimo da li će s Kraljevima uspjeti ono što nije s PSG-om - osvojiti Ligu prvaka i Zlatnu loptu.

Jasno je da su mu šanse za to veće u redovima Real Madrida, te je pristao i na manju platu nego onu koju su mu nudili za ostanak u Parizu.

Ruud Gullit o Kylianu Mbappeu i prelasku u Real Madrid

Njegov prelazak (još uvijek potencijalni, nije zvanično), prokomentarisao je i legendarni fudbaler AC Milana, Ruud Gullit.

"Real Madrid je najveći klub na svijetu. Ako te Real Madrid pozove, gotovo uvijek kažeš da, ne kažeš ne. Razumijem da Real Madrid želi imati najboljeg igrača, pa su doveli Cristiana i druge takve igrače", rekao je Gullit za AS i nastavio:

"I razumijem da će Mbappe vjerovati da može osvojiti sve s Realom. Ancelotti to može kontrolisati. Mora se pobrinuti da se svi igrači prilagode jedni drugima. I ne mislim da je Mbappe neko jako sebičan. Na naprotiv, on je tip vrlo društven. Prilagodit će se jednako brzo kao Bellingham, njihovi načini postojanja su vrlo slični."

Podsjetimo, Kylian Mbappe je u PSG stigao 2017. godine iz Monaca. Prvo na posudbu, a onda ga je PSG kupio za 180 miliona eura godinu dana kasnije.

Ove je sezone na 33 nastupa u svim takmičenjima postigao 32 pogotka. Tome je dodao i sedam asistencija.

PSG je s njim u ekipi imao i Lea Messija i Neymara (između ostalih), ali nisu mogli dalje od osmine finala Lige prvaka, pa je prelazak Mbappea i očekivana stvar kada se sve to uzme u obzir.