Real Madrid pronašao zamjenu za Kroosa i ima posebnu "pomoć" u transferu

.
Smjena generacije

 

Njemački fudbaler Toni Kroos bi se mogao umiroviti na kraju sezone, a Real Madrid će uz posebnu pomoć pronaći njegovu zamjenu.

Kroos je jedan od najvažnijih igrača u timu Reala, ali sve su glasnije priče da će na ljeto napustiti Madrid. Ako ne tada, onda godinu dana kasnije sigurno. 34-godišnjak ulazi u finiš svoje karijere i u Madridu su svjesni da im je potreban novi igrač u veznom redu.

Osim toga, Kroos je odlučio da igra za Njemačku na Euru narednog ljeta, a mnogi su to okarakterisali kao još jedan dokaz da je svjestan da mu je ovo posljednja sezona u Realu.

A Real je zamjenu pronašao u Njemačkoj, odakle je došao i Kroos. Radi se o Florianu Wirtzu, sjajnom reprezentativcu Njemačke i jednom od najboljih igrača lidera Bundeslige Bayer Leverkusena. Wirtz je izuzetno talentovan i pred njim je velika karijera, a kao i mnogi igrači, tako i on sam sanja o dresu Reala.

Ono što bi ovdje moglo da pomogne Realu je brend Adidas, koji je jedan do glavnih sponzora Madriđana, a osim toga ima ugovor i sa Wirtzom.

Lukavi Florentino Perez ima plan - zatražiti od Adidasa da mu pomogne u dovođenju ovog igrača. Kako bi to napravili? Vrlo jednostavno, Adidas bi Wirtzu obećao mnogo bolje uslove ako potpiše za Real.

Odlaskom Kroosa, mladi bi njemački fudbaler došao kao odlična zamjena za Kroosa i u tandemu sa Judeom Bellinghamom, još jednim bivšim igračem Bunedslige, činio bi gotovo savršen vezni red.

20-godišnjak je procijenjen na čak 100 miliona eura i to možda najbolje govori o kakvom igraču je riječ. Ove sezone ima 31 meč u nogama, osam golova i čak 17 asistencija.

Pod Xabijem Alonsom briljira i nije nemoguće da ih sudbina spoji i u Madridu, pošto se španski trener spominje kao naredni trener Kraljeva.

Navodno je bivšem veznjaku Reala i Liverpoola životni san da vodi madridski klub i spreman je čekati i dvije-tri godine na tu priliku, a trenutno ga se pokušavaju "dočapati" Bayern i Liverpool.