Real Madrid u posljednjim minutama izvukao remi protiv Atletico Madrida

Madrid
Možda i najvažniju utakmicu u La Ligi ove sezone danas su na Wanda Metropolitanu odigrali Atletico Madrid i Real Madrid, a konačan rezultat je bio 1-1.

 

Rezultat je to koji je za Zidaneovu ekipu svakako bolji od poraza, s obzirom da su stizali vodstvo Atletica, ali i rezultat koji Atleticu i dalje ostavlja sasvim dovoljno manevarskog prostora u borbi za titulu.

 

Atletico je mnogo bolje otvorio utakmicu, dok je Real izgledao dosta izgubljeno i loše, a domaći su to iskoristili u 15. minuti. Tada je iskusni Luis Suarez iskoristio tromu i uspavanu odbranu Reala i zabio za 1-0.

 

U drugom poluvremenu se Real Madrid malo trgnuo, ali su i dalje jako teško stvarali šanse jer je Atletico čuvao prednost kako samo oni znaju.

Ipak, u završnici utakmice Real pojačava ritam, niže nekoliko prilika, a u 88. minuti, nakon sjajne akcije na malom prostoru Casemira i Karima Benzeme, kojom su izigrali čak sedam protivničkih igrača, izjednačava na 1-1, što je bio i konačan rezultat. 

 

Atletico sada ima 59 bodova iz 25 utakmica, dok Real stoji na 54, uz utakmicu više i male šanse da se do kraja domogne titule.