Real našao novog golmana - Odbio je Bayern i slijeće u Madrid

.
Madridski Real našao je novog golmana. Među stative gola kraljevskog kluba stat će najskuplji čuvar mreže svijeta Kepa Arrizabalaga.

 

Real Madrid je prije nekoliko dana na šokantan način ostao bez Thibauta Courtoisa. Belgijanac je na treningu pokidao ligamente koljena i za njega je ova sezona završena.

Kraljevi su odmah krenuli u potragu za rješenjem među stativama. Povezivali su se s mnogim imenima, a na kraju je odluka pala na Kepu Arrizabalagu.

Španski golman je na stolu imao i ponudu Bayerna. Međutim, odlučio ju je odbiti i on slijeće u Madrid.

"Kepa će odbiti ponudu Bayerna iako je bio spreman da im se pridruži. Dogovor nije postignut, a on je trenutno na korak od potpisa za Real Madrid. Bayern je već obavijestio o svojoj odluci".

Bayern će se sada okrenuti drugim opcijama, a vrlo je moguće da će put Minhena David de Gea, koji se također povezivao s Realom.

Kepa Arrizabalaga je 2018. godine postao najskuplji golman u historiji. Chelsea ga je Athletic Bilbau platio rekordnih 80 miliona eura.

Međutim, na Stamford Bridgeu se nije proslavio. Uglavnom je bio drugi izbor, a klupa ga je čekala i ove sezone jer je klub potpisao Roberta Sancheza.

Kepa je u pet sezona nastupio 163 puta za Chelsea, ali se može pohvaliti da je osvojio Ligu prvaka i Evropsku ligu.

Ulogu prvog golmana kraljevskog kluba imat će sve do povratka Thibauta Courtoisa među stative, ali to bi se trebalo desiti tek krajem ove sezone.