Real pokazao da je gospodski klub: Mbappea će dovesti samo ako javno izgovori dvije riječi

.
Očekuju odgovor

 

DDani prolaze, ljeto se bliži kraju, a nogometni svijet i dalje iščekuje kraj najveće sage u ovom prijelaznom roku. Naravno, riječ je o Kylianu Mbappeu, 24-godišnjem Francuzu koji se trenutno ne nalazi "ni na nebu ni na zemlji".

Mbappe je zabrinuo Parižane kada im je ranije ovog ljeta saopštio da nema namjeru da produži ugovor, te da planira narednog ljeta kao slobodan igrač napustiti klub. Odmah je postalo jasno da planira ostvariti svoj dječački san i potpisati za Real Madrid.

Shvatili su to i na Parku prinčeva, pa odmah krenuli da spašavaju šta se spasiti da. Tražili su od Mbappea da potpiše novi ugovor, što je on odbio, pa su ga izbacili iz prvog tima i mora da trenira s rezervama. Istovremeno su tražili način da ga prodaju, ali one ponude koje su dobili, nisu bile zanimljive Mbappeu i on je kočio transfer.

Mbappe želi u Real i to je svima jasno, no iz Madrida još uvijek nema zvanične ponude koju bi PSG razmotrio i vjerovatno prihvatio, jer bi na taj način zaradio novac, okončao kompletnu priču, te se na miru spremao za novu sezonu.

Novinar ESPN-a Rodrigo Faez pak uvjerava da će Mbappe ovog ljeta završiti u Madridu i da je to samo pitanje trenutka.

Navodno je Florentino Perez spreman da plati 180 miliona eura za Mbappeu, no navodi se da će se PSG-u obratiti tek onda kada Mbappe javno poruči: "Želim otići".

Budući da to Mbappe još uvijek nije učinio, Perez ne želi slati ponudu.

PSG će biti u velikim problemima ako ne pronađe rješenje za Mbappea. Igrač je već odbio ugovorni pristup francuskog tima gdje su osigurali obaveznu prodaju sljedećeg ljeta, a također je odbio čak i saslušati ponude iz Saudijske Arabije.

Parižani bi trebali potpisati Ousmanea Dembelea iz Barcelone i Goncala Ramosa iz Benfice, što znači da su više-manje spremni za život bez Mbappea.

Međutim, ako iz nekog razloga PSG ne uspije postići dogovor s Real Madridom, bit će u velikim problemima s obzirom na financijski fairplay, nešto s čime se već bore.

PSG-ova početna tražena cijena za napadača bila je 300 miliona eura, ali čak su i oni shvatili da je igrač odvukao stvar do te mjere da više nemaju utjecaja. Kao rezultat toga, spustili su svoja očekivanja na 250 miliona eura, ali i to je nešto što Real Madrid nije spreman ispuniti.

Iz madridske perspektive, ponuda od 180 miliona eura više je nego dovoljna za igrača koji će sljedeće sezone ionako biti slobodan igrač. To bi ujedno moglo biti zadovoljavajuće i za PSG, ali Mbappe najprije mora javno da se izjasni i da poruči da želi da ide.

Iako su iz PSG-a bili ljuti na Madriđane i prijetili da će ih tužiti FIFA-i jer rade na transferu Mbappea iza leđa kluba sa kojim ima ugovor, očito da postoje gospodski maniri u kraljevskom klubu i da će pokušati da budu što profesionalniji i korektniji, ali svjesni su da je Mbappe prije ili kasnije njihov.

Za Mbappea su se interesovali Al Hilal, koji je jedini bio spreman da plati 300 miliona eura, zatim engleski timovi Liverpool, Chelsea i Manchester United, a spominjala se i Barcelona, ali na kraju je postalo jasno da da mnogi nemaju tu moć da si priušte tako skupog igrača sa tako visokim zahtjevima.