Kraljevski zemljotres ''jačine'' 600 miliona eura: Real sprema veliku rekonstrukciju ekipe

Ako je suditi po pisanju uglednog Don Balona, Real Madrid sprema istinski fudbalski zemljotres u vidu dovođenja nevjerovatnih pojačanja za koja će dati čak 600 miliona eura!

Predsednik ''kraljevskog kluba'' Florentino Perez nije zadovoljan kako na terenu djeluje već renovirana ekipa, u koju je uloženo 300 miliona eura ovog ljeta (kada su dovedeni igrači poput Luke Jovića i Edena Hazarda), pa želi da dvostruko većom sumom dovede plejadu istinskih asova, prenosi Oslobođenje.ba.

U pitanju su sljedeća imena svjetskog fudbala:

U odbrani, Real će pokušati da dovede štopera Liverpula, Virgila van Dijka, ali i zvijezdu Napolija, Kalidoua Koulibialyja koji bi trebalo da stigne uz zamjenu za Luku Modrića i ogromnu doplatu.

Vezni red bi trebalo da ojačaju as Chelseaja N'Golo Kante, ali i najskuplje pojačanje u historiji Manchester Uniteda, Paul Pogba, koji je i sam zainteresovan da promijeni sredinu u kojoj nastupa.

Don Balon ovome dodaje i četiri želje Florentine Pereza za potpuno osvježeni napad.

U pitanju su Mohamed Salah, prva zvijezda Liverpoola, njegov klupski kolega Sadio Mane zatim špic Arsenala Pierre-Emerick Aubameyang i jedan od najtalentovanijih napadača današnjice, Jadon Sancho iz Borussije Dortmund.