Real želi Sancha? Milioneri namjeravaju itekako "oštetiti" budžet Kraljeva

Real Madrid će ovog ljeta krenuti u remont ekipe, a čelnici Kraljeva su, navodno, osigurali treneru Zinedineu Zidaneu budžet od 500 miliona eura kako bi mogao stvoriti nove Galacticose.

Ako je vjerovati brojnim medijskim špekulacijama, "stubovi" novog Reala bi mogli biti Eden Hazard i Paul Pogba, dok bi Bernabeu mogao postati novi dom Luke Jovića i još nekolicine talentovanih fudbalera.

Ovih dana su se pojavile informacije i da su se u Realu u dobroj mjesti fokusirali na sjajnog mladog ofanzivca Borussije Dortmund, Jadona Sancha.

Talentovani 19-godišnjak igra sjajnu sezonu u Bundesligi, a već odavno se počeo povezivati sa Manchester Unitedom. Ipak, ako je vjerovati njemačkom Bildu, Real je spreman uhvatiti se u koštac sa Crvenim đavolima.

Bild tvrdi da se fokus Madriđana okrenuo ka Sanchu u momentu kada su shvatili da PSG-ov Kylian Mbappe nije na prodaju.

 

Ukoliko žele realizovati transfer mladog Engleza Kraljevi će izgleda morati izdvojiti i više novca nego što je PSG svojevremeno isplatio Monacu za Mbappea.

Naime, Bild tvrdi da Borussia želi itekako dobro zaraditi od evenutalne prodaje Jadona Sancha, te da namjerava od Reala za njegov potpis tražiti oko 180 miliona eura.

Tako bi Jadon Sanho postao drugi najskuplji igrač svih vremena, nakon PSG-ovog brazilskog superstara Neymara, a Real bi ostao bez trećine svog budžeta za remont ekipe.

Inače, Jadon Sancho je ove sezone odigrao 39 utakmica za Borussiju Dortmund u svim takmičenjima. Postigao je 12 golova i upisao 18 asistencija, prenosi Sportsport.ba.