Realno ili ne? Sarajevo može otkupiti Šerbečića

Šerbečić (21) je u redove aktuelnog šampiona BiH stigao na posudbu iz Rosenborga, a zbog sjajne igre i svoje požrtvovanosti na terenu za kratko vrijeme je 'kupio' navijače, kao i samog trenera Musemića koji danas ne može zamisliti prvu postavu bez njega.

Da su iz Sarajeva napravili dobar posao prilikom pregovora sa Rosenborgom govore i informacije do kojih je došao SportSport.ba. Naime, čelnici Sarajeva su dogovorili da Šerbečićev ugovor mogu i otkupiti po unaprijed određenim uslovima, što je potvrdio i koordinator za sportski segment Emir Hadžić.

"Dogovorili smo i za zimu i za ljeto otkupne klauzule. Da li je to realno za nas, to je druga priča. No, u svakom slučaju smo ostavili nama mogućnost da ga možemo otkupiti. Nikad se ne zna štza se može desiti, mi imamo mogućnost da ga otkupimo", istakao je Hadžić za SportSport.ba.

Očito je kako je Šerbečiću bilo suđeno Sarajevo. Nedavno je otkrio da postojala opcija da još kao mladi fudbaler Bratstva dođe u Akademiju tima s Koševa, no tada ga je put umjesto u bh. prijestolnicu, odveo u Gradačac gdje je u dresu Zvijezde i započeo profesionalnu karijeru.