Realov šef Florentino Perez prvi put u životu u strahu od odlaska na Nou Camp stadion

Realov šef
Predsjednik Real Madrida Florentino Perez, koji nije propustio ni debi Luisa Figa u dresu Kraljevskog kluba protiv Barcelone, u večerašnjem El Clasicu neće biti u loži Nou Camp stadiona iz sigurnosnih razloga.

 

Ovo će biti prvi duel dva kluba otkako je Tužilaštvo u Španiji podiglo optužnicu protiv Barcelone za "slučaj Negreira", a iako se prvobitno nije miješao, na kraju se u sve uključio i Real, što je u konačnici rezultiralo odgađanjem ranije dogovorenog ručka.

"Branit ćemo se i napadat ćemo", rekao je Joan Laporta uoči utakmice te je tako ohrabrio masu navijača da drži Real Madrid "na meti". Španski mediji pišu da nema nikakve sumnje u to da će atmosfera prema igračima Kraljevskog kluba biti u potpunosti neprijateljska.

S tim uvezi, Florentino Perez neće doći na Camp Nou, a El Mundo dodaje da će ovo biti prvi put u normalnim uslovima da se predsjednik Reala neće pojaviti na Nou Camp stadionu.

"Predsjednik, koji nije propustio ni debi Luisa Figa nakon potpisa za Real, niti prvu utakmicu nakon pandemije, te je sjedio u loži s maskom, sada će ostati u glavnom gradu Španije", piše El Mundo.

Ovom odlukom, nazivajući je "historijskom", španski mediji tvrde da Real ne želi dodatno povećati napetost između dva kluba, iako je Joan Laporta u svojim ranijim izjavama jasno naglasio da kampanja koja se trenutno vodi protiv kluba "nije slučajna".

Real i Barcelona su zbog Superlige već godinama u sjajnom odnosu, no nakon što je podignuta optužnica protiv katalonskog tima, sve se srušilo kao kula od karata.

Tužilaštvo u Španiji optužilo je Barcelonu za korupciju nakon što je katalonski klub godinama plaćao usluge kompaniji potpredsjednika španskog sudijskog odbora, odnosno terete se da su od 2001. do 2018. godine uplatili 8,4 miliona eura Joseu Mariji Enriquezu Negreiri, bivšem potpredsjedniku španske sudijske komisije.

Optužbe koje su iznesena odnose se na dva predsjednika Barcelone - Sandra Rosella (2010.-2014.) i Josepa Bartomeua (2014.-2020.).

Tužitelji su iznijeli tri optužbe na račun Barcelone - korupcija u sportu, nesavjesno upravljanje i falsifikovanje dokumentacije.