Red Bull Home Run u subotu na Jahorini

Masovno spuštanje skijaša i snowbordera na olimpijskoj Jahorini odavno je postalo sinonim za dobar provod učesnika i posjetitelja, a cjelodnevna zabava na snijegu, Red Bull Home Run, ove subote na programu je sada već tradicionalni šesti put.

Odbrojavanje uveliko traje, a organizatori privode kraju i posljednje pripreme. Takmičare i ove godine očekuju vrijedne nagrade. To su 3x vikend skipass, 3x vikend za dvoje u hotelu Termag, adrenalinska vožnja quadom, rafting na Drini, romantični vikend za dvoje (vikendice VIP Jahorina), ženska skijaška kaciga (Planet Bike) te HEAD race skije (Bracom).

Image

Podsjećamo, pravila za učešće su jednostavna. Učešće se ne plaća. Takmičari na startu trebaju pretrčati 150 metara do svojih skija ili snowboarda, što brže se spustiti niz stazu, a prvi koji prođe kroz cilj je pobjednik.

Svi takmičari moraju imati kacigu i startni broj, a učestvovati mogu amateri i rekreativci, bez obzira na spol.

Svaki namjerni fizički kontakt nosi diskvalifikaciju, a iz utrke će biti isključeni i takmičari koji ne budu poštovali zacrtanu stazu. Mlađi od 16 ne mogu učestvovati, dok je mlađima od 18 potrebna saglasnost roditelja. Također, moguće su prijave i na dan takmičenja ispod Red Bull šatora kod Kolibe hotela Termag od 12:00 sati.

Na zabavu, koja je na programu nakon takmičenja, pozvani su svi takmičari i posjetioci, a ulaz na after party ispred Kolibe hotela Termag je besplatan. Za dobre ritmove zadužen je sjajni Brown Sugar RnB hip hop dvojac kojeg čine DJ Soul i DJ Merakoon, piše Klix.