Rekorderka iz Vejla

Postavila je novi rekord po broju pobjeda u jednoj sezoni Svjetskog kupa

Mikaela Šifrin postavila je novi rekord po broju pobjeda u jednoj sezoni Svjetskog kupa, trijumfiravši jučer u utrci slaloma u Mlinu, u Češkoj Republici. 

Američka skijašica pobijedila je već 15. put ove sezone i time osigurala treći uzastopni Kristalni globus, kako piše Dnevni Avaz.

Do jučerašnje utrke, Šifrin je bila izjednačena s legendarnom švicarskom skijašicom Vreni Šnajder (Schneider), koja je 14 pobjeda ostvarila u sezoni 1988/1989, kad je skijaški kalendar bio kraći. No, Šifrin svoj rekord može i popraviti u preostaloj, finalnoj utrci Svjetskog kupa u Andori.

Pobjeda u Mlinu ujedno je i 58. ukupno i 39. u slalomu u bogatoj karijeri Amerikanke, koja će u srijedu napuniti tek 24 godine i, prema tome, ima još mnogo vremena za nove trofeje.

Šifrin je, također, već osigurala šesti uzastopni globus u slalomu, potvrdivši tako da spada u red najboljih skijašica svih vremena.

Mikaela Šifrin rođena je 13. marta 1995. u Vejlu, Kolorado. Dvostruka je olimpijska pobjednica i petostruka svjetska šampionka.