Remi BiH i Albanije

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je drugu prijateljsku utakmicu s odgovarajućom selekcijom Albanije u zeničkom Trening centru NSBiH.

Gosti dolaze do prednosti iz prve prilike. Igrao se 21. minut kad je Dejvid Janači (Janaqi) ubacio loptu s desne strane, Klajdi Lushi s ruba kaznenog prostora pogađa za 0:1. „Zmajići“ do izjednačenja dolaze u 28. minuti, Marko Soldo šalje loptu u kazneni prostor za Dženita Hajdarevića koji iskosa pogađa suprotni ugao gola Simona Simonia za 1:1, prenosi Avaz.

Igrao se 65. minut kad je Amar Sinanović ubacio loptu s desne strane a Hajdarević šutira malo iznad gola gostiju. U 75. minuti Danis Alijagić šutira prizemno, ali je ovaj put Simoni bio spreman te izbacio loptu u korner. Pet minuta kasnije Alijagić nakon solo prodora šutira iskosa s desne strane a Simoni vrhom prstiju izbacuje loptu u korner.

Nakon kornera Faruk Hodžić šutira s 18 metara a najbolji pojedinac susreta, golman Albanije, sjajnom paradom brani svoju mrežu.

Dva dana ranije su „Zamjići“ u Doboju kod Kaknja slavili nad Albanijom rezultatom 5:1. Nakon ovih provjera naši kadeti će prije početka kvalifikacija za Euro odigrati i dvomeč sa selekcijom Velsa.

Image