Reprezentacija BiH danas u Bjelorusiji počinje kvalifikacije za EP

Rukometni “Zmajevi” danas će u 18 sati istrčati na parket dvorane u Minsku tražeći pozitivan rezultat protiv domaće Bjelorusije. Izabranici selektora Bilala Šumana, nakon nekoliko dana priprema u Tuzli, na istoku Evrope kreću po prve bodove u kvalifikacijama za EP 2020.

Poslije ponoći

Iza naše selekcije je 16 sati putovanja do daleke Bjelorusije, a u Minsk su doputovali preko Beograda i Beča.

- Krenuli smo u devet ujutro iz Tuzle, a u Minsk smo stigli pola sata poslije ponoći po našem vremenu. Pustio sam igrače da duže spavaju kako bi se odmorili. Svi su igrači, osim iskusnog Mirsada Terzića, potpuno spremni za utakmicu. On je povrijedio zglob, koji mu je još natečen, pa ćemo vidjeti kakva je situacija i koliko može. Nadam se, ipak, da će biti u stanju da nam pomogne - objasnio je selektor Šuman.

Ivan Karačić bit će jedna od naših uzdanica u Minsku. Iskusni srednji bek optimističan je uoči kvalifikacionih mečeva.

Malo vremena

- Prema kvalitetu, podjednaki smo s Bjelorusijom i Češkom. Mislim da im možemo parirati. Nemamo previše vremena da se uigravamo, ali ćemo iskoristiti najbolje što možemo da se taktički pripremimo za Bjelorusiju. Nadam se da ćemo, prije svega, ostvariti dobar rezultat, a to bi bila makar jedna pobjeda u naredna dva meča - poručio je Karačić.

Šestorica ostala u Tuzli 

Utakmicu u Bjelorusiji propustit će čak šestorica bh. reprezentativaca: Edin Tatar, Adi Ahmetašević, Elmir Građan, Vladan Lončar, Ibrahim Haseljić i Kosta Savić.

Oni su ostali u Tuzli. Podsjetimo, nakon današnje utakmice u Minsku, “Zmajevi” se dan poslije vraćaju u Tuzlu, a naredni kvalifikacioni susret igra se 27. oktobra (20 sati) u Velikoj dvorani Mejdan protiv reprezentacije Češke.