Reziltati KBV Budo u 2019 godini

Kao i uvijek na kraju godine da sumiramo rezultate i napravimo analizu našeg rada, jer sa polaganjem za učenička zvanja koje se održalo 26.12.2019 smo završili ovu takmičarsku godinu i naše planove smo priveli kraju.

Ispitu za učenička zvanja je pristupilo 20 kandidata koji su uspješno položili i pokazali visok nivo znanja i kvalitetnog rada pred komisijom koju su sačinjavali gospodin Enes Okanović 6.Dan gospodin Remzo Ćoralić 5.Dan i Senad Vilić 5.Dan. Najbolji kandidat na polaganju je bio Dolić Daris a među ostalima koji su se posebno istakli su još bili i Samardzić Lina, Muranović Rajla, Duraković Ena i Harbas Refko. U 2019 godini članovi našeg kluba su nastupili na 18 takmičenja i napravili dobar rezultat kad se uzmu sve okolnosti i financijske teskoće sa kojima se borimo možemo reći da smo zadovoljni sa rezultatima jer smo i ove godine imali priliku da dokažemo da pravimo najbolje rezultate u karateu na našoj općini koja baš i nema sluha za naš klub i naše takmičare jer naš klub nema pravo na sufinansiranje. Tako smo u ovoj godini nastupili na 18 takmičenja gdje smo osvojili 380 medalja od čega je:
116 zlatnih
116 srebrenih
148 bronzanih medalja


Da napomenemo da smo ove godine uspjeli 5 puta stati na postolje i uzeti neki od pehara za najuspješnija 3 kluba i da je naša takmičarka Vilić Sara 3 puta uzela titulu najuspješnije takmičarke turnira. Naši rezultati govore o nama i našem radu iako smo u teškom položaju jer nemožemo našim takmičarima pomoći i na sva takmičenja su otišli jedino finansiranjem roditelja kojima se zahvaljujemo na podršci klubu i koji su podrška kako svojoj djeci tako i treneru. U saradnji sa Kantonalnim karate savezom uspješno smo organizovali turnir u našem gradu koji je bio regionalnog tipa i koji je bio najmasovniji do sada u nasem gradu, u sklopu turnira smo uspješno organizovali i sudijski seminar za kantonalne sudije. Za pomoć u organizaciji turnira se zahvaljujemo sportskom savezu našeg grada i općini Cazin koji su bili generalni sponzori.


U sklopu polaganja smo imali i proglašenje naših najuspješnijih takmičara u ovoj godini i zbog manjka financijskih sredstava ove smo godine nagradili samo prvih 5 najuspješniji takmičara.
Tako se na 1.mjestu nalazi Sara Vilić sa osvojenih 42 medalje od čega 31 zlatna 7 srebrenih i 4 bronzane medalje.

Na 2.mjestu je
Elvedin Vilić sa osvojene 42 medalje od čega 19 zlatnih 13 srebrenih 10 bronzanih

Na 3.mjestu je
Dolić Daris sa osvojene 35 medalje od čega 11 zlatnih 11 srebrenih i 13 bronzanih

Na 4 mjestu je
Refko Harbas sa osvojene 31 medalja od cega
7 zlatnih 8 srebrenih 16 bronzanih

Na 5 mjestu je
Muranović Rajla sa osvojenih 25 medalja od čega 9 zlatnih 10 srebrenih i 6 bronzanih

Iza nas je još jedna uspješno završena takmičarska godina i nadamo se da ćemo uspjeti naći sredstva koja su nam potrebna da bi i sljedeću godinu mogli nastaviti raditi i izmiriti obaveze koje imamo, jer naši takmičari ponosno i dostojanstveno predstavljaju naš klub a i našu općinu Cazin kako na domaćim tako i na međunarodnim turnirima. Ovim putem pozivam sve privredne subjekte, prijatelje i sve koji prate naš rad da podrže naš klub i da pomognemo našim takmičarima.