Rezultata ima, ali plata ne: Rudar igračima duguje dvije plate

sa
FK Rudar Kakanj jako dobro stoji na tabeli Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine, no rezultati nisu adekvatno ispraćeni s one finansijske strane.

Klub koji je član Prve lige FBiH dugi niz godina, kakanjski Rudar, i ove sezone je "tu negdje", ali ipak daleko od prvog mjesta koje vodi u Premijer ligu.

Kakanjski klub je nakon jesenjeg dijela sezone treći na tabeli s 26 bodova, četiri manje od druge Zvijezde i 16 manje od prvoplasiranog GOŠK-a koji je jednom nogom već u narednom rangu.

Iako su rezultati Rudara, za koje su zaslužni stručni štab i igrači, više nego zadovoljavajući, to nije ispraćeno s one finansijske strane.

Kako saznaje SportSport.ba, fudbalerima Rudara nisu isplaćene dvije posljednje plate, a pauza traje već desetak dana.

Također, kako smo uspjeli saznati, plate i koje su isplaćene igračima kasnile su po dvadesetak dana. 

Vidjet ćemo da li će stvari u Rudaru krenuti nabolje preko zime i da li će uspjeti isplatiti dugovanja i zadržati na okupu igrački kadar koji imaju

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

VIJESTITABELARASPORED

 

S obzirom na finansijsko stanje u klubu, navijači Rudara itekako mogu biti zadovoljni igrama svojih miljenika i trenutnim plasmanom na tabeli.

Prva liga nastavlja se početkom marta utakmicama 16. kola, a Rudar će prvo u goste kod Tomislava koji se s 19 bodova nalazi na 9. poziciji.