Ribery našamarao novinara nakon poraza u derbiju, Salihamidžić potvrdio incident

Francuski ofanzivac Franck Ribery je nakon utakmice u kojoj je njegov Bayern poražen u Dortmundu od Borussije (3:2) tri puta udario šamar francuskom novinaru i bivšem nogometašu Patricku Guillou, piše Bild pozivajući se na nekoliko svjedoka.

Poznati francuski stručnjak za Bundesligu prethodno je istakao kako je Ribery jedan od krivaca za Bayernov poraz jer je nekoliko puta izgubio loptu, nakon čega je Borussija kretala u opasne kontranapade.

Svjedoci su rekli kako je Ribery izlazio sa stadiona prema Bayernovom autobusu, kada mu je Guillou prišao tražeći mu izjavu.

Ribery je počeo vrijeđati novinara koji je stajao ispred njega s rukama u džepovima i odmah zatim ga tri puta ošamario po licu te ga gurnuo. 

Teže posljedice spriječili su Guillouv kolega Jean-Pierre Papin te desni bek njemačkog prvaka Rafinha koji su dotrčali i odmakli bijesnog Riberyja od njegove žrtve, a incident je potvrdio i Bayernov sportski direktor Hasan Salihamidžić.

"Ribery nas je obavijestio da je imao sukob sa sunarodnjakom Guilloum kojeg zna godinama. Dogovorili smo sastanak s Guillouom kako bismo riješili ovaj problem. Gospodin Guillou slaže se da je to i u njegovom interesu", rekao je Salihamidžić.