Ribery: Robben i ja smo bili bolji od Messija i Ronalda

.
Barcelona i Real Madrid odigrat će danas El Clasico s početkom od 16 sati i 15 minuta, a uoči ove utakmice za francuske medije govorio je Franck Ribery

Legendarni Francuz Franck Ribery za francuske medije je izjavio kako smatra da su on i Nizozemac Arjen Robben, dok su igrali za Bayern, bili bolji od Cristiana Ronalda i Lea Messija.

"Mislim da smo Robben i ja u nekom trenutku bili bolji od Cristiana Ronalda i Lionela Messija. Međutim, oni su igrali u El Clasicu, tako da im je išlo u prilog to što ih je publika više gledala", izjavio je Ribery.

Ribery je 2013. osvojio Ligu prvaka s Bayernom i sve što se u Njemačkoj moglo osvojiti. I danas smatra da je te godine trebao dobiti Zlatnu loptu, ali je na kraju završio treći, iza Portugalca i Argentinca. 

‘‘Vidio sam sebe kao osvajača Zlatne lopte. To je tačno. Čak i danas smatram da sam je zaslužio. Nisam još prešao preko toga. Napravio sam sve da je dobijem. Osvojio sam sve što sam mogao osvojiti s Bayernom. Ništa više se nije moglo napraviti. Imao sam veoma, veoma, veoma dobru godinu", rekao je Ribery za L‘Equipe.